Dôme sur Mer – Een gezellig visje

Hip hip hoera… Het WOCO nageslacht is ondertussen verzekerd en dus konden we na een 9-maandse onderbreking opnieuw op stap. Het programma werd aangescherpt en – belangrijker – vastgelegd. Om de paar maanden trekken we er met z’n zessen op uit gewapend met pen, papier en camera om de geneugtes des levens te delen. Pitstop nummer één van het jaar was Dôme sur Mer in de Antwerpse Zurenborg omgeving. Je weet wel het loze vissertje van de beroemdere Dôme. Hier is het Julien II (Julien Bobichon) die er de plak zwaait. Zijn maatje Julien Burlat staat in Dôme zelf.

Bij binnenkomst ben je aangegrepen door de gezellige bistrosfeer die er heerst. Die gezelligheid bleef trouwens de hele avond bij. Heerlijk ongedwongen keuvelen zodat de uren voorbij vlogen.
Het kiezen op de kaart is ietwat ongewoon. Alles staat er een beetje door elkaar en of het nu een voorgerecht of een hoofdgerecht is dat maakt allemaal niet uit. Moeilijk dus om een menu samen te stellen. Te meer ook omdat de prijzen gelijk blijven. Verbazend was wel dat er een uitgebreide selectie aan rode wijnen stonden. Hey is dit geen visrestaurant? Leuk gezien is dat het menu als placemat diende en je dit ten allen tijden bij de hand hebt. Supplementair staan er nog enkele suggesties op het krijtbord aan de muur.

Eenmaal onze keuze gemaakt konden we genieten van onze aperitief. Teleurstellend was dat er enkel een schaaltje olijven werd aangeboden. Je kon wel zelf de hapjes kiezen (wat we ook deden met een bordje oesters en ongepelde garnaaltjes) maar een tapenade of een mousse van vis was meer aangewezen. Opnieuw was ik verbaasd een bordje Pata Negra of een charcuteriebordje bij de keuze van aperitiefhapjes te zien staan. Je kan bij het binnenkomen in het visrestaurant trouwens niet naast de aangesneden Pata Negra hesp kijken.

Beoordeling van de hapjes: 7/10

168 169

Onze begeleider bij het menu van de avond was de overheerlijke Louro van Rafael Palacios. Een prachtige Godello uit de Valdeorras die je kan kopen bij La Buena Vida voor een 16 euro.

Gang 1 – Krab / Mayonaise

Ik kijk er steeds naar uit om krab te eten. Het vlees kan heerlijk mals en sappig zijn. Je kan er gezellig aan blijven prutsen en er een sport van maken er zoveel mogelijk vlees uit te peuzelen. Deze krab was hier te droog voor. Bijgevolg bleef het peuzelen van het sappige vlees uit de pootjes volledig achterwege. Ook het vlees uit de scharen (het lekkerste) was niet op punt. Absolute tegenvaller als je er speciaal naar uit hebt gekeken.

170

Beoordeling: 5/10

Gang 2 – Langoustines à la plancha / gezouten gerookte boter

Zeer mooi gevuld bordje dat zonder meer bekoorlijk smaakte. Het mocht wat mij betreft iets pittiger zijn. Wat steviger afkruiden, wat meer look erbij. Dit bordje zou ik zeker terug nemen al heb ik elders veel betere versies mogen genieten. Als bijgerechtje kwam er net hetzelfde slaatje als hetgene er bij de krab werd geserveerd!

Beoordeling: 7/10

171

Gang 3 – Grietfilet / Groene asperge

Ik kan steeds moeilijk mijn keuze maken welke van de platvissen ik het liefste heb. Tong, Tarbot, Griet… Je zal me niet vlug horen klagen als dit op mijn bordje komt. Hoewel de Griet net iets te ver door was heb ik er toch van genoten. Ook hier miste ik toch opnieuw wat kruiding. De groene asperges daarentegen waren veel te taai. De achterste delen heb ik laten liggen omdat dit helemaal niet te doen was.

Beoordeling: 6/10

IMG_0173[1]

Beoordeling, omkadering, ontvangst personeel: 8/10

Prijs van het geheel: 95,00 €

Hoewel de culinaire orgasmes achterwege zijn gebleven hebben we toch heerlijk genoten van de avond en van de omkadering. Conclusie was dan ook dat de bijzaak bij Dôme sur Mer belangrijker is dan de hoofdzaak en daar is op zich niets mis mee! Ik zal het niet nalaten er nog een keertje binnen te springen, wat fingerfood te peuzelen en te genieten van een leuke babbel met het gezelschap en het analyseren van de gerechten achterwege te laten.

Gegevens:
Dôme sur Mer
Arendstraat 1
2018 Antwerpen
http://www.domeweb.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: