Straffe boeken voor straffe gasten of straffe madammen

Wijnboeken…er bestaan er zo vele! De meeste van hen zijn encyclopedisch of vertellen je voor de zoveelste keer ‘hoe doe ik dit’, ‘hoe doe je dat’, ‘waarom zus, waarom zo’… Allen hebben ze hun functie, allen hebben ze hun nut. De één al wat meer dan de andere. Zelf doe je er ook aan mee en probeer je één of ander wijnboek in elkaar te knutselen om ermee naar een uitgeverij te kunnen stappen in de hoop dat het de markt op komt!

Toch zijn er een aantal ‘diehards’ onder het geschreven woord over wijn die elke wijnfanaat, die titel waardig, gelezen moet hebben. Zij behoren echter niet tot de encyclopedische of tot de opvoedkundige categorie. Neen via kortverhalen vertellen zij over wijn in al zijn facetten. Vooral ook gaan ze geen enkel pijnpunt uit de weg en verklaren ze op een onderhoudende wijze het nut of gebrek aan nut van die of gene functie.

Op mijn nachtkastje liggen dan ook steevast 3 van deze boeken. Zij vervelen nooit. Ook al is het de 10e, misschien wel 20e keer dat je hem ter hand neemt en er in begint te lezen. Steeds weer ontdek je er nieuwe dingen in waar je de vorige keren aan voorbij bent gegaan of die je toen toch niet zo goed begreep.

Uiteraard is dit niet beperkend en zullen er ongetwijfeld nog van deze kleppers op de markt zijn.
Straffe boeken, voor straffe gasten of straffe madammen!

2 Reacties

  1. Lynch is idd zeer mooi, de andere 2 staan al een tijdje op mijn lijstje van te lezen boeken…

    Like

  2. Doen! Ze zijn beide anders op hun manier.
    Mijn wijn is meer proza op een fantastische, zalige manier. Terwijl ‘Over de tong’ soms heel diep ingaat in de finesses van het wijn maken. Soms heb je hoofdstukken die je net hebt gelezen maar die je gewoon vanaf regel één opnieuw begint door te nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: