One night Stand – wijn

In afwachting van een komende degustatie heb ik alvast een flesje opengetrokken die een goede vriend, sommelier-conseil, me een maand geleden eens in mijn handen kwam stoppen! Jij lust toch zo graag een goed gemaakte Carignan hé, fluisterde hij erbij. Hier is er eentje voor jou… Geen grootse dingen, maar heerlijk gemaakt en lekker sappig en fruitig. Geen 100% Carignan ook niet, een beetje Grenache zit erbij. En inderdaad, enig opzoekwerk geeft mij dat de Château de la Liquière gemaakt is van ‘Beaucoup de Carignan et un peu de Grenache’ (waarvan 2 percelen dateren van voor 1900). Het is de ‘Nos Racines‘ cuvée uit Faugères van 2007.

Nu ik deze wijn aan het proeven ben schieten mij de woorden opnieuw binnen die ik een tijdje geleden las in de Culinaire Ambiance. Wijnmeesteres (volgens mij zijn dat de heerlijkste meesteressen op aarde) Fiona Morrison beschreef toen een wijn als ‘Boeiend – prikkelend – niet voor elke dag – een echte one night stand wijn‘. Sindsdien was ik almaar mijn hersenen aan het pijnigen wat ze daar nu net mee bedoelde.

Is dit een wijn die je met je geliefde eerst soldaat maakt alvorens aan het liefdespel te beginnen. Of is het er misschien één die je pas naderhand opendoet?
Bij het degusteren van deze wijn vallen de puzzelstukjes in elkaar. Dit is een heerlijk wegdrinkende, lekkere wijn waar je probleemloos een glas, twee glazen…misschien zelfs een fles van kan drinken. Mooie rijpe vruchten, fris en sappig, helemaal niet zwaar… verlangend naar een tweede glas maar niet om hem morgen opnieuw te proeven.

Bedankt Luc! Ik beloof je dat ik deze kelk alvast tot op de bodem zal ledigen 😉

2 Reacties

  1. One nightnstand wijn, schitterernd. Dit doet me aan zomerse ontmoetingen denken op rondreis door één of ander land. Vurige emoties maar tegelijkertijd vluchtig, waarvan je de nasmaak de volgende dag nog wat proeft als je al onderweg bent naar een andere stad…

    Leve de wijnmeesteres(sen) voor zulke mooie omschrijvingen van wijn!

    Like

  2. En het kan best wel lekker zijn hé Bart 😉
    De saaie omschrijvingen worden hiermee idd wel een keertje doorgeprikt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: