Ja Chef! Doe ik Chef! Chef10

Voor een goed begrip…ik heb het niet over de 10 vrouwen in mijn leven die allen de baas over me zijn maar over de Chef10 vakbeurs te Kortrijk!

Je hebt zo van die momenten dat stom toeval je ertoe brengt tot iets wat anders aan je voorbij zou zijn gegaan.  Zo verging het me ook met deze gelegenheid om als spreker de degustaties te leiden op de kleine, maar zeer fijne Horeca vakbeurs Chef10 te Kortrijk (Samengevat was het een zeer mooie beurs, een goed initiatief waarbij enkel de echt geïnteresseerden hun weg naar vonden!).

Er was dat ene telefoontje dat ongeveer als volgt ging…er is iets tussen gekomen…ben jij vrij?…ja ik ben nog vrij…wil jij dan…ja dat wil ik best…
En zo kwam het dus dat na enig over en weer ge-mail en gebel de boel geregeld werd. Enkel de echte chef van het gebeuren (de vrouw die gedurende die 3 dagen de baas over me was ;-)) moest nog haar zegen geven.

Twee dagelijkse degustaties stonden er op het menu! Eentje ging over onbekende Cava, Prosecco en andere schuimwijnen. De andere over verrassende schuimwijnen.
Op de proeftafel  stonden dan ook enkele niet alledaagse wijnen waarvan ik u graag een overzichtje geef.

De onbekende schuimwijnen van dienst:

  • Salton White Lunae Frisante uit Brazilië
  • Espumante Loridos Extra Bruto 2006 uit Portugal
  • Weingut Leth Pinot Noir Brut 2007 uit Oostenrijk
  • Cava Privat Laietà Brut Nature uit Spanje
  • Ca’D’Gal Moscato d’Asti Vigna Vecchia 2006 uit Italië

De beste reactie kwamen er op de Oostenrijkse Pinot Noir. Samen met de Moscato en de 100% biologische Chardonnay Cava waren dat inderdaad ook de betere. Maar toch konden ook de anderen op voldoende appreciatie rekenen.

De degustatie verrassende rode wijnen:

  • Sula Vineyards ‘Dindori reserve Shiraz’ 2007 uit India
  • Damianitza ‘Uniqato Rubin’ 2007 uit Bulgarije
  • Bodegas Palmera ‘Vina Cabriel’ 2007 uit Utiel-Requena (Spanje)
  • Nino Negri Sfursat di Valtellina DOCG 2002 uit Italië
  • Esporão Reserva Tinto 2007 uit Alentejo (Portugal)

Verrassend werden de alvast zowel de wijn uit India en de Bulgaarse wijn gevonden. Knap evenwicht bij beide wijnen waarbij deze van de Sula Vineyards meer naar het geconfituurde fruit neigde en de Rubin het vooral van zijn body en kracht moest hebben. Hoewel ook de Spaanse Utiel-Requena werd goed gekeurd ging de meeste appreciatie toch uit naar de laatste 2 wijnen waarbij de Portugees het won op punten van de heerlijk Sforzato.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: