Een glazen bol(wassing) voor 2013

Laat de Champagne aanrukken!! We slaan de deur van 2012 achter ons dicht en openen deze van het jaar 2013. Op dergelijke feestelijkheden kunnen we enkel klinken met het allerhoogste goed. Bij deze wens ik jullie dan ook een 2013 toe van het allerhoogste Grand Cru gehalte, gevuld met liefde, rijkdom en een goede gezondheid!

Wanneer ik echter mijn glazen bol uit de kast haal en hem van alle stof ontdoe en even kijk naar wat 2013 gaat bieden dan schrik ik toch wel even. Ons aller geëerde en geliefde premier Di Rupo heeft ons een accijnzenverhoging van 12% in strik-verpakking cadeau gedaan. En dit enkel nog maar voor de gewone wijnen. Bovendien komen er van alle uithoeken van de wereld enkel maar dezelfde geluiden tevoorschijn… De oogst van 2012 was goed (uiteraard, ik heb nog nooit een wijnboer horen zeggen dat zijn oogst slecht was) maar de oogst was veel minder dan voorheen. Bovendien swingen de transportprijzen de pan uit…
2013 zal dus het jaar zijn van de prijsstijgingen bij iedereen die met wijn bezig is! En dat, dat bevalt me niet!!!

Voor mezelf heb ik alvast besloten de accijnsverhoging niet door te rekenen naar de klanten betreffende de wijnen van rechtstreekse invoer en behoudens eventuele prijsstijgingen ons opgelegd door de wijnbouwer hiervoor dan ook géén prijsverhoging door te voeren. Hoewel ik me niet te veel illusie moet maken want de mails met ‘prices 2013’ die binnen komen vertonen zelden een status quo.

De andere wijnen zullen nog kritischer bekeken worden en zullen stuk voor stuk opnieuw de befaamde prijs/kwaliteit test moeten ondergaan. Nog meer dan ooit zullen we op zoek gaan naar wijnen die wel matchen in onze opgezette filosofie. In deze tijden klakkeloos een prijsverhoging doorvoeren is immers kiezen voor de gemakkelijkheidsoplossing.
Laat ons in 2013 eens lekker moeilijk doen!

 

Eén reactie

  1. I like this philosophy!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: