Vignobles Grignan les Adhemar en Rasteau

Een kleine maand geleden zijn er definitieve wijzigingen genomen in de Zuidelijke Rhône en in de Rhône-vallei.

Het was al langer geweten dat er een getouwtrek bezig was om van de benaming “Le Coteaux du Tricastin” af te raken. De wijnboeren hadden te kampen met een negatief imago nadat de lekkages in de lokale kerncentrale publiek werden gemaakt.
Uiteindelijk werd er een oplossing gevonden en zal de naam gewijzigd worden in Les Vignobles Grignan les Adhemar.

Verder valt er als nieuws vanuit het Rhône front te melden dat Rasteau bovenop zijn status van Grand Cru als Vin Doux Naturel nu promotie krijgt voor zijn stille wijnen. Deze worden dan ook niet langer als een Côte du Rhône Villages beschouwd maar als een Grand Cru.

Met recht en reden trouwens. Deze promotie kan ik enkel maar toejuichen!
Afgelopen maand mocht ik namelijk zelf getuige zijn van de voortreffelijke kwaliteit deze wijnen bezitten. Oké, ik werd wat verwend want de wijnen die ik mocht proeven betroffen deze van het onovertroffen Domaine les Escaravailles.
Lyrisch werd ik haast van de Cuvée La Galopine (Marsanne, Roussanne, Viognier).

Naast deze wijn mag ook de locatie waar ik hem proefde wel eens benadrukt worden. Iedereen weet dat er in Frankrijk pareltjes te ontdekken zijn op culinair gebied…maar dat deze pareltjes vaak goed verstopt liggen. Zo ook Restaurant Les Genets in Sablet. Culinaire hoogstaande kwaliteit krijg je er geserveerd voor een luttele 25 euro’s (3 gangen). Een flesje wijn kan je er aan amper 20 euro’s vinden (waaronder boven beschreven wijn).
Mag ik extra benadrukken: SUBLIEM!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: