Zoek de fout! Menu Toque et tir bouchon à Condrieu

Momenteel verblijf ik in de Franse Rhône. Het is het eind offensief  van een 3-jaar durende opleiding tot Sommelier Conseil.
Ter voorbereiding aan de lessen en het examen dat nog gaat volgen aan de wijnuniversiteit van Suze-La-Rousse besloot ik, samen met 2 medestudenten, de wijnen van de Rhône aan een grondig en diepgaand onderzoek te onderwerpen.

Het startschot werd in de noordelijke Rhône gegeven. Alle Cru’s gingen voor de bijl…m.u.v. Château Grillet…it’s a damn shame!!! Vooral Condrieu, Côte-Rôtie en Hermitage zijn me bijgebleven.
Een heuse primeur beleefde ik met het proeven van een schuimende Saint-Peray. Geen crémant, toch gmaakt volgens de traditionele methode, en gemaakt van Marsanne en/of Roussanne.

’s avonds, uiteraard goed genoten van een uitstekend diner in de Hostellerie Beau-Rivage (schitterend uitzicht op de Rhône). We gingen er volle bak voor de menu met aangepaste wijnen “Toque et Tir Bouchon“. Niet goedkoop, maar kom het was onze maiden-avond!

Het menu was werkelijk voortreffelijk evenals de geschonken wijnen.
Toch zat er mijns inziens één grote fout tussen de combinatie wijn en gerecht. Kunnen jullie ze vinden?

2 Reacties

 1. Beste
  mooi menu en lekkere wijnen, volgens mij maakt Pierre Finon geen witte Saint Joseph. Laat je iets weten? Lucas

  Like

 2. Lucas,

  We hebben wel degelijk een witte Saint-Joseph van Finon gekregen.
  Het was echter de combinatie van de kaas met de Côte-Rôtie die helemaal fout zat. De wijn was super lekker op zich maar de combinatie met de kaas maakte hem onaangenaam smaken.
  Ik heb proberen te argumenteren tgo de sommelier om er een Condrieu bij te plaatsen in plaats van een witte wijn. Maar de etiquette verplichtte hem met rode wijn verder te gaan.
  Soit…je kan dus niet argumenteren tegen Fransen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: