Een wagen huren – Sunny Cars? No way Ellende Cars

Wat volgt heeft niets met het opzet van de Bottle Case blog te maken. Het gaat dit keer niet over wijn of over gastronomie. Hoewel, onrechtstreeks is het er zeker mee verbonden. Ik schrijf dit uit machteloze frustratie!
Eén van de aangename kanten van het leven als een gastronomische wijnhandelaar is dat je wel eens een keer op pad gaat naar het buitenland om er ofwel aan prospectie te gaan doen, ofwel naar de vakbeurzen gaat, of dat je de wijnboeren waarmee je samenwerkt een keer gaat bezoeken om een impressie te krijgen van wie en wat ze zijn als mens en vooral hoe ze werken aan de wijn die je probeert aan de man te brengen.

Ik heb het afgezworen om lange reizen nog met de wagen te maken en dus ga ik met het vliegtuig en huur er ter plaatse een wagen. Het is net met dat huren van een wagen dat mijn haren de laatste 3 trips ten berge rijzen. Vooraf maken we mooi een contract op met een reisbureau waarin we aangeven welke wagen we wensen te huren, wat de prijs hiervoor is en we nemen een all inclusive verzekering zodat de lokale verhuurpunten ons niets extra meer kunnen aansmeren.

Blijkbaar heeft Sunny Cars een vorm van monopoly hiervoor in België want de reisbureau’s waarmee ik heb samengewerkt gaan allen via deze Nederlandse ellende!

De afgelopen maanden ben ik drie keer op pad geweest: Zuidelijke Rhône (Luchthaven Marseille), Westelijk deel van Sardegna (Luchthaven Alghero) en zopas Ribera del Duero (Luchthaven Madrid). Een relaas van de voorgedane feiten:

 1. Zuidelijke Rhône – Luchthaven Marseille
  Contract Sunny Cars, huur wagen via Europcar
  We moeten meer dan 3 uur!!! wachten vooraleer we aan de beurt zijn voor het huren van onze wagen. Niet dat er extreem veel volk voor ons was maar het duurde bijna 40 minuten om een klant te helpen. Na dat we de plichtplegingen hebben gedaan moeten we nog een klein half uur wachten omdat de wagen nog niet klaar was. Hij moest nog gereinigd en gewassen worden.
  Resultaat: redelijk gefrustreerd
 2. Westelijk Sardegna – Luchthaven Alghero
  Contract via Sunny Cars, huur wagen via Sicily by Car
  Dit was werkelijk de max en een ware schande. Contract opgemaakt voor het huren van een wagen type D. De deskmedewerkster vertelt vrolijk dat er enkel nog een Fiat Panda (type B) beschikbaar is. Deze wagen is maar een ietsje kleiner zegt ze lachend. Ook tegen een gezin met 3 kinderen en uiteraard dito bagage. Ik weet niet of je een Panda kent maar daar wens je geen duizend kilometer mee rond te toeren en daar kan je zeker niet in met een gezin. Na veel palaver en discussie maakt de deskmedewerker een contract op voor de Panda. Een downgrade ipv een upgrade wat je in het geval je type wagen er niet is moet krijgen. Op de woorden ‘Dit is je reinste diefstal’ lacht ze een keer en antwoord ‘Ja’! Bij het afhalen van onze wagen zien we dat er wel degelijk grotere wagens vrij staan.
  Bellen naar Sunny Cars zoals ze zo mooi op het contract vermelden haalt niets uit. Ze doen niets! Nada!! Nougabollen!!! We kregen van hen te horen dat we de volgende dag maar terug naar de luchthaven moesten (ons hotel lag op 210 km van de luchthaven) om een andere wagen op te halen. Bij thuiskomst klacht neergelegd maar tot op heden hebben we nog steeds geen refund gekregen voor het teveel betaalde bedrag. Jawel je reinste diefstal!
  Resultaat: Zeer gefrustreerd
 3. Ribera del Duero – Luchthaven Madrid (Terminal 2)
  Contract via Sunny Cars, huur wagen via OK Rent a Car
  Tot mijn verbazing konden we de wagen niet huren op de luchthaven maar moesten we met een shuttle bus het drukke Madrileense verkeer in naar het Crown Plaza Hotel Airport. Na de afhandeling willen we de wagen ophalen maar de medewerker laat ons staan en verdwijnt, en blijft weg, en blijft weg… Uiteindelijk kunnen we 2,5 uur na landing vertrekken. Bij het inleveren van de wagen probeert men nog een keer extra geld uit de zakken te halen. Ik zou moeten bij betalen omdat ik teveel kilometers heb gedaan. Gelukkig had ik het contract op zak waar duidelijk ‘ongelimiteerd aantal kilometers’ op staat. De shuttle bus om ons naar de luchthaven te brengen staat klaar maar de chauffeur zegt ons nog een half uur te moeten wachten.
  Resultaat: Redelijk gefrustreerd

Het is dus duidelijk dat dit een maffia wereld is waar de betalende passagier een gemakkelijke speelbal is. Een back up of goede service krijgen doe je helemaal niet. Zeker niet bij het autoverhuurbedrijf maar ook niet door grote waakhond Sunny Cars.
Niet één keer heb ik trouwens de wagen gekregen die ik had gekozen als huurwagen.

Maar wat ik in het geheel niet kan begrijpen is dat je wagen eenvoudigweg niet klaar staat bij aankomst en dat men je enkel de sleutel te overhandigen heeft. Je hebt immers alles op voorhand geregeld via het reisbureau en Sunny Cars. Ze bezitten al je gegevens, de betaling voor de huur is gemaakt, de keuze van de wagen is bepaald.
Waarom moet je ter plekke dan nog:
a) Opnieuw al je gegevens invullen
b) Je creditkaart afgeven
c) Een willekeurig bedrag, afhankelijk van welk verhuurbedrijf, op je creditkaart laten blokkeren.
d) Wachten, wachten en wachten…

Neen bij aankomst zou jou contract netjes klaar moeten liggen, met de sleutel erbij en zou je de wagen moeten krijgen die je hebt bepaald bij de huur. Het zou 5 minuten, max een kwartier mogen duren.
Kan er mij iemand verklaren waarom dit niet het geval is. Of is er misschien iets dat ik mis doe hierbij? Alle tips zijn welkom!

Volgende keer weet ik alvast dat ik Sunny Ellende Cars tracht te mijden en ga ik speuren om ergens een premium account te krijgen met een optimale service

car_hire_48s1

5 Reacties

 1. Ik snap eigenlijk niet waarom je het allemaal zo complex maakt. Ik reis erg veel voor mijn werk. Als ik een auto wil huren doe ik dat in de luchthaven bij aankomst. Geen gedoe met reservaties, op voorhand betalen, frustraties als het niet loopt zoals je het verwacht had….
  Je komt aan, stopt aan een desk, vraagt wat er beschikbaar is, sluit een contract af en 10′ later ben je onderweg. Nog nooit problemen gehad!!!

  Like

  • Eigenlijk doe ik dat enkel omwille van de verzekeringskwestie. In het verleden deed ik dat ook maar dan kwam men steeds af met supplementen links en rechts voor de verzekering. Misschien terug een keer in overweging nemen…

   Like

 2. een alternatief voor Sunny cars is misschien Rhinocarhires.
  Ik werk hier al ruim tien jaar mee op al mijn reizen en heb nog nooit problemen gehad. Zij werken enkel met gerenoveerde verhuurders.
  Wachtrijen aan de balie kun je echter nooit echt vermijden omdat dit sterk verbonden is aan de binnenkomende vluchten, en er daardoor soms lange rijen staan aan te schuiven.

  Like

  • Tnx Willy. Deze organisatie is voor me volledig onbekend. Dat je moet aanschuiven en dat er wachtenden voor je staan begrijp ik uiteraard. Maar al de administratie die erop volgt, terwijl die al gemaakt zou moeten zijn niet. Je zou toch enkel maar je sleutel moeten oppikken en vertrekken.

   Like

 3. Wat vreselijk om te lezen dat je drie keer een slechte autohuurervaring hebt gehad. Van dit verhaal raak ik zelf ook gefrustreerd. En dat terwijl een huurauto de perfecte aanvulling zou moeten zijn om bezoekjes aan wijnboeren te kunnen brengen. Ik zou zelf niet bij Sunny Cars werken als ik niet 100% achter het product zou staan. Juist het all-in concept maakt Sunny Cars uniek. Goed verzekerd rondrijden zonder gedoe en niet voor verrassingen komen te staan bij schade.

  Het lange wachten op een auto is vervelend, zeker als er meer mensen op dezelfde vlucht zitten die allemaal bij dezelfde partner een auto gaan ophalen. Zelf heb ik dit eens ervaren met een baby van 5 maanden. Geen pretje. Dit is zelfs een van de grootste ergernissen bij autohuur. Om die reden bieden we op steeds meer bestemmingen het Express- en Premiumpakket aan. Met deze pakketten kun je jouw gegevens vooraf online registreren zodat het huurcontract ingevuld klaarligt bij aankomst. Je kunt de wachtrij dan overslaan, hoeft alleen nog een handtekening te zetten en kunt meteen vertrekken. Om privacy redenen sturen wij, behalve naam en reserveringsnummer, zelf geen gegevens door naar onze lokale partners die onze klanten ingeven bij het maken van de reservering.

  Met de tweede frustratie heb ik moeite. Een downgrade is in geen geval een goede oplossing en ik begrijp niet dat de lokale autoleverancier dit als alternatief heeft geboden. Natuurlijk kan het zo zijn dat de gewenste autocategorie niet klaarstaat (te laat teruggebracht of een technisch mankement bijvoorbeeld) maar de oplossing zou altijd een upgrade moeten zijn. Jammer om te lezen dat dit ter plaatse en vervolgens met een telefoontje niet goed is opgelost. Omdat ik verder niet kan achterhalen wat het reserveringsnummer was wil ik je vragen om het reserveringsnummer of naam van de hoofdbestuurder + ophaallocatie en huurdata door te sturen naar marketing@sunnycars.nl
  Ik wil graag kijken wat de status is en het teveel betaalde bedrag restitueren.

  Betreft de derde ervaring: wachten is nooit fijn. Bij het ophalen van de huurauto op de luchthaven zijn er drie mogelijkheden: desk at airport, meet and greet en shuttle service. De keuze kan gemaakt worden bij het inboeken van de huurauto. Bij de shuttle service word je met de bus naar de verhuurlocatie gebracht. Sommige verhuurpartners rijden de hele dag door, andere op vaste tijden.

  Bedankt voor het delen van de ervaringen. Al lees ik liever dat autohuur overal goed gaat, met deze feedback kunnen wij wel verder om ons product aan te scherpen. Voor verdere vragen of uitleg mag het eerder genoemde emailadres gebruikt worden: marketing@sunnycars.nl

  Zonnige groet,

  Renske
  Sunny Cars

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: