Message in a bottle

Ik blijf een zwak hebben voor boeken! Wanneer het literatuur betreft dat binnen mijn vakgebied valt is het hek helemaal van de dam. Niets zo fijn om deze turven te doorbladeren en te ontdekken wat de auteur heeft neergepend. Ook al zijn dromen vaak bedrog, het is je toegestaan je eigen droom te beleven. Zelf een wijnboek schrijven is eentje die ik koester! Oh ja ik heb er eentje klaar liggen, specifiek omtrent één enkel niche-ding-druifje… Maar de definitieve stap zetten, op zoek te gaan naar een bereidwillige uitgever is nu weer net iets anders.

Vorige week belandde er echter een exemplaar in de bus van Andy De Brouwer. Je weet wel deze vakbekwame sommelier die actief is bij Les Eleveurs in Halle en die het schopte tot sommelier van het jaar in 2012. Wel die gast zag zijn droom verwezenlijkt door het uitbrengen van ‘Message in a Bottle’. Hier giet hij zijn wekelijkse columns van DMuse (de zaterdagbijdrage van De Morgen) in vaste vorm en strooit hij kwistig weet-je-datjes over wijn in het rond.

Het is alleszins een prettig boek om lezen die bovendien in kettinggewijze vorm werd opgesteld. Vertrekbasis is een fles wijn die de gast van Andy ergens ten Belgische velde heeft gekocht. Vervolgens bezoekt Andy deze wijnhandel die op zijn beurt zijn favoriete wijn zal voorstellen. Enige voorwaarde: Deze wijn mag niet van uit zijn eigen assortiment komen.
Zo neemt het boek ons mee doorheen wijnhandelend België en komen er vlotte, grappige en vooral geanimeerd/informatieve weetjes te voorschijn. Zoek echter niet naar nieuwe sterren aan het affirnament, zowat wat alle gevestigde namen komen wel aan bod.

Allen al omdat het geen evidentie is om van Cuvée Rufus van Clos des Agaises tot bij Sting zijn Sister Moon te raken is dit boek het lezen de moeite waard! Uitgegeven door Lannoo en beschikbaar als kerstgeschenk voor de wijnminnende hubby 🙂
En wie weet ooit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: