Wild Things met vleugels of bepoot

Fazant, Patrijs, Haas, Ree of een pyjamake… Kort samengevat, het is weer die tijd van het jaar! Alle menukaarten worden aangepast, de zomerse wijnen verdwijnen weer voor een tijdje in de kelders en het grove geschut wordt bovengehaald. De chefs halen hun beste fantasie boven om toch maar een variatie op de klassieke veenbessen, spruitjes, witloof of knolselderpuree te verzinnen. Ik wordt automatisch naar de dis toe getrokken… Ik moet proeven, ik moet smaken. Het maakt me wild!!

Moeilijker dan je zou denken is welke wijnkeuze je bij deze heerlijkheden uit het bos zou kunnen schenken. Oeroude klassiekers zijn zowat alle Bordeauxwijnen of de gerijpte Rioja’s. Maar bedenk dat er nog tal van andere heerlijkheden zijn die een perfecte aanvulling zouden kunnen zijn.
Gericht denken helpt je al een beetje…Het wild op je bord is (indien niet gekweekt) een geschenk van de natuur, afkomstig uit de diepste donkerste wouden. Pinot Noir en Nebbiolo zijn dan ook twee druiven waar je zeer weinig fout mee kan doen als combinatie hiervoor. Let wel, zorg ervoor dat je wijn gerijpt is!

Ik geef je graag een presentatie specifiek over de combinatie wild en wijn.
Veel plezier ermee!

Wild & Wijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: