Ambiance = Culinaire platte commercie??

Er zijn zo van die dagen in het jaar dat ik me kan ergeren aan de aangevoerde platte commercie. Meestal tracht ik dit wel te relativeren, maar helaas lukt het me niet altijd. Gisteren was het dus één van die dagen.Mijn blijgezindheid omwille het nieuwe nummer van de Culinaire Ambiance dat in mijn bus zat maakte al gauw plaats voor verontwaardiging.

Culinaire Ambiance is niet meteen het meest hoogwaardigste Belgische foodie magazine maar je kan er niet omheen. De grootste Belgische keuken meesters doen er hun ding, goede recepten worden afgewisseld met recepten waarvan de moeilijkheidsgraad mij overstijgt. Goede artikels ook over de producten en vlot leesbaar. Mooie wijnrubriek ook waar er evengoed wijnen gemaakt als gekraakt kunnen worden. Proefpanel met recht van spreken eveneens. Veel meer wens je toch niet.

En toch… gisteren was het niet je dat! Mijn zin om verder te bladeren of verder te lezen verging me eerlijk gezegd volledig bij het lezen van de intro, traditiegetrouw geschreven door Dirk De Prins. Het stukje ging over wat te drinken bij een barbeque.
Met één grote voetveeg kieperde de heer De prins wijn van tafel als begeleider. Een argument hiervoor? Neen dat hoeft niet echt. Néén, laten we terug gaan tot de essentie orakelde hij. Barbeque komt uit Amerika en de Amerikaan drinkt hierbij bier. Hoewel ik nog geen enkel product uit Amerika heb gedronken dat ook maar met ‘bier’ vergeleken mag worden (of dacht u dat Bud een bier was…), las ik benieuwd verder. Eet en drinkcultuur uit de States. Nu gaan we het krijgen!

In feite was het niets anders dan een brug om over te gaan tot onze grote Belgische bieren. Hierbij prees de heer De prins ons Belgisch pilsje aan als een perfect aperitief (en voorwaar gelijk heeft hij, het is één van de besten). Maar wat bij die barbeque dan? Neen dat eenvoudige pilsje ging niet langer, fruitbieren of zware bieren en trappistenbieren al evenmin. Over de trippel kon nog enigszins getwijfeld worden. Besluit was dat de amberkleurige bieren dé ideale begeleiders zijn.

En amberkleurige bieren dat zijn Palm en Palm Royale… en omdat zijn Antwerps hart er niet aan voorbij kan, dan toch ook maar een De Koninck (het bolleke).
Foei, foei, u moest u schamen. België als bierland zo tekort doen om amper 3 amberkleurige bieren te noemen.
De schaamte voorbij en kassa kassa omwille van de sluikse reclame die in uw boodschap verborgen zit.

Doe dit met een gratis magazine of in een duidelijke reclame boodschap in uw blad. Doe dit niet in de intro van uw ‘hoogwaardig’ magazine waarvoor de abonnee een fikse prijs moet betalen.

De kans op verlenging van het abonnement moet ik in ieder geval toch wel eens serieus bekijken! Vanaf nu bent u voor mij gebrandmerkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: