Pouring Champagne

Wetenschappers hebben een heel onderzoek verricht naar wat nu de beste manier zou zijn om Champagne te schenken. Ze kwamen tot een, voor hun, verbazende conclusie: Champagne schenk je het beste als bier!

Waaaaaauw wat een wijs wetenschappelijk besluit is dat! Sta me toe deze studie, opgebouwd omtrent het verlies van het koolzuurgas, CO2, bij het schenken van Champagne in slechts enkele seconden te staven…
Je moet hier echt geen wetenschapper voor zijn! Een wijnliefhebber lijkt me beter geplaatst.

Elke wijnliefhebber weet namelijk dat je een gewoon glas wijn in een rechtstaand glas giet, door het midden. Bovendien weet hij dat je dit net niet moet doen met een Champagne, Cava, Crémant…whatever! Hiervoor neem jet het glas vast en giet je zachtjes langs de rand van het glas. Inderdaad, als ware het dat je een pintje bier aan het tappen was.

Dit, waarschijnlijk, dure wetenschappelijk onderzoek kan je simpelweg bewijzen door een fles Champagne te openen…twee glazen op tafel te zetten en op beide wijze een glas te vullen. En dan, het belangrijkste te doen als het om wijn gaat, namelijk proeven!!!!
Als je deze kleine test namelijk doet dan merk je dat het CO2-gehalte van de eerste methode serieus is afgenomen en dat de smaak van de Champagne dus niet meer optimaal is. Zachtjes ingieten langs de rand van het glas daarentegen brengen de bubbels in extase en laten je toe ten volle te genieten van uw glas.

U kan de volledige tekst van u raadplegen door te klikken op onderstaande link.
Het inschenken van Champagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: