Apéritif à la Française

Het startschot voor dit jaarlijks internationale initiatief werd op 2 juni gegeven. Antwerpen is dit jaar uitgekozen als gaststad en op 4 en 5 juni kan je op z’n frans gaan aperitieven op’t Zuid. Ik kreeg een uitnodiging in de bus om aanwezig te zijn bij de aftrap, had toevallig tijd, en was dus aanwezig.
Schitterend kader, het moet gezegd zijn…binnen de prestigieuze muren van het Franse Consulaat in Antwerpen.
Gelukkig kreeg ik bij binnenkomst onmiddellijk een glaasje Champagne toegestopt zodat de obligatoire openingsspeech wat minder saai werd 🙂

Eerlijk is eerlijk…het was er in orde. Er werd rijkelijk rondgegaan met de hapjes en ook de Champagne kon rijkelijk vloeien. Hiernaast had je nog de keuze tussen een Elzassertje (Riesling, Gewurztraminer of Pinot Gris), of een Bordeauxtje. Ik ging voor de Champagne en de Riesling.

De Champagne was van het huis Trepo Leriguier en zowel de klassieke Brut als de Brut rosé was aanwezig. Eerste dat me opviel was het werkelijk schreeuw-lelijke etiket. Bij het proeven dacht ik eerlijk gezegd dat ik een eenvoudige crémant in mijn glas had. De smaak was wat flets en het ontbrak vooral aan pittigheid.

Na een second opinion glas dan maar vlug overgeschakeld naar een glaasje Riesling 🙂 Safe modus op on dus!
Al bij al een mooie avond in een prachtige omgeving…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: